top of page

2016 - the Year of English Language in Ukraine

Звіт

 про хід виконання заходів спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови

у Маршинецькому навчально-виховному комплексі

в рамках Року англійської мови

З метою популяризації та активізації вивчення англійської мови протягом 2016 року в Маршинецькому НВК були проведені наступні заходи:

1. 04 березня 2016 року відбувся позакласний захід  англійською мовою  у 3-Б класі “All my tenderness and flowers are for you, Mommy”, приурочений до Міжнародного Жіночого Дня.

2. З 21 березня по 01 квітня була проведена Декада іноземних мов.

Традиційно напередодні Декади зала була оформлена тематичними стіннівками та малюнками. Цього року вони були присвячені національним символам Великої Британії. Конкурс малюнків та стіннівок проводився серед учнів 5-7 класів.

3. В рамках декади, протягом 24-29 березня 2016 року, у школі був організований перегляд мультфільмів «The good dinosaur» та «The Book of Life» англійською мовою для учнів 2-5 класів.

4. 28 березня 2016 року була проведена урочиста лінійка відкриття року англійської мови «Glorious Britain» (Кітик Х.М.). Креативні школярі Маршинецького НВК проявили себе в різних жанрах. Прозвучали вірші та пісні англійською мовою, учасники заходу виявили не лише хорошу дикцію, а й кмітливість, почуття гумору та неабияку акторську майстерність.

5. Згідно плану заходів,спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови у Маршинецькому навчально-виховному комплексі у приміщені шкільної бібліотеки була відкрита постійно діюча книжкова виставка з питань методики викладання англійської мови «2016 рік – Рік англійської мови в Україні», а також виставка художніх творів англійською мовою «Read English».

6. Для учнів 5-х класів, 30 березня 2016 року, було проведено інтелектуально-розважальне змагання " Who wants to be a millionaire? " (Кітик Х.М.), яке дало змогу учням випробувати свої знання на практиці, а також дізнатись багато цікавих фактів про географію, населення та культуру Великої Британії. Метою цього заходу було створення умов для розкриття творчих здібностей учнів у позакласній роботі з англійської мови та розвитку інтересу учнів до вивчення іноземної мови.

7. 01 квітня 2016 року, Кітик Х.М. провела відкритий урок-віртуальна подорож з англійської мови «Let’s Go Sightseeing!» у 6-Б класі.

8. 22 квітня 2016 року, учні Маршинецького НВК, які вивчають англійську мову, відзначили день Вільяма Шекспіра. Вчитель англійської мови провела тематичний урок приурочений до 400 річниці з дня смерті відомого англійського письменника. Учні мали змогу подивитись анімаційний фільм про життя Шекспіра та дізнатись багато нової інформації про його життєвий шлях та творчу діяльність.

9. З 8 по 12 серпня 2016 року, на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, стартувала літня школа професійної майстерності вчителів англійської мови «Життєві та професійні уміння вчителя XXI ст.». Метою даного заходу, було удосконалення професійного та особистісного уміння, розширення кругозору учителів, ознайомлення з новими методами навчання, обміном досвіду із колегами, встановлення професійних контактів та поєднання навчання з відпочинком. Робота Літньої школи для вчителів англійської мови була зосереджена довкола важливих питань, зокрема: як краще зрозуміти, що таке життєві навички та професійні уміння XXI ст.; дізнатися, як вони можуть бути інтегровані в навчальний процес; як вийти за традиційні рамки викладання. Літню школу вчителів англійської мови відвідала вчитель англійської мови Кітик Х.М. Усі вчителі по завершенню школи  отримали відповідний сертифікат.

10. Підготовка та організація плану виховних заходів до Тижня англійської мови на честь закриття Року англійської мови в Україні.Оформлення інформаційного стенду «Англійська мова у фактах та цифрах».

11. Участь у обласному вебінарі «Підсумки проведення Року англійської мови у Чернівецькій області» на базі Новоселицької гімназії (16 грудня 2016 року).

12. 23 грудня 2016 року був проведений позакласний захід “ Joanne Rowling – the girl who grew up to write Harry Potter ”. Учні 7-Б класу мали змогу дізнатись про цікаві факти з біографії улюбленої письменниці усіх дітей Дж. Роулінг. Вчитель англійської мови Кітик Х.М., підготувала презентацію восьмої книжки Поттеріани “Harry Potter and the cursed child”, а також провела квіз-гру серед найкращих знавців книжок про Гаррі Поттера. Найактивніші знавці та фани Гаррі Поттера наприкінці заходу отримали заохочувальні призи.    

bottom of page